AS GÜVENLİK VE KORUMA HİZMETLERİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI MURAT GÜLERMAN ‘IN İSTİHBARAT HİZMETİ İLE İLGİLİ TANIMI VE GÖRÜŞLERİ

As Koruma hizmetleri olarak; evlilik öncesi araştırma, şirket ve şahıs araştırma, çek senet sorgulama işlemleri ile müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

İstihbarat; “kişi, kurum-kuruluş, devletler ve diğer organizasyonlar hakkında açık veya kapalı kaynaklardan haber, doküman veya bilgi toplayıp, analiz ve değerlendirmeler işlemlerine tabi tutarak sonuca ulaşılması” anlamına gelmektedir.

Ancak bugün teknik olarak kullanılan anlamı ; “haberlerin işlenmesi sonucu üretilen bir ürün veya bilgi” olarak özetlenebilir. Bir başka ifade ile istihbarat; “ planlama, araştırma, deliller toplama, çeşitli akli ve tecrübî, ilmi metotlar ile onları değerlendirip bir sonuç elde edip kullanma faaliyetlerini içine alır.”

Haberin, bilginin ve belgenin toplanması istihbaratın üretilebilmesi için yeterli değildir. Elde edilen kaynağın sitemli bir şekilde işlenmesi gereklidir. Kaynak doğru bir şekilde değerlendirilmediğinde yanıltıcı sonuçlara yol açabilir.

Bu  anlamda istihbaratı oluşturan dört evre vardır.

  • İstihbarat İhtiyaçlarının tespiti ve Toplama  Çalışmalarının  Yönlendirilmesi
  • Haberlerin Toplanması
  • Haberlerin İşlenmesi
  • İstihbaratın Yayımı ve Kullanılması

 

As Güvenlik ve Koruma Hizmetleri  Yönetim Kurulu Başkanı olarak temin ederim ki;  bütün müşterilerimizin gizlilik politikamız çerçevesi içinde güvenliği emin ellerdedir . Diyen sayın Murat Gülerman  İşimizi çok seviyor ve önemsiyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

 

haberlerhemen.com